Låt oss och våra hästar underhålla dina gäster eller ordna barnkalaset!

Fler och fler upptäcker hur härligt det är att komma hit med sina gäster och låta oss står för underhållning och det praktiska. Inte minst värdinnan som själv som slipper tänka på dom bitarna;-)

För det vuxna sällskapet erbjuder vi att vistas i Hästarnas dal och stora jurtan. Vi sköter femkamp med medeltida lekar om så önskas och även beridet bågskytte för den som vill prova på det! Till maten som ni själva förbereder och tar med, bjuder Hasse på lite föreläsning, trumma och strupsång.

Barnkalas i Hästarnas Dal är förmodligen en fullträff för äventyrslystna barn som gillar fart och fläkt! En riddare möter barnen och ber om hjälp att hitta en skatt. För att vara värdiga riddare att följa med på jakten måste man först genomgå några prov (lekar). Därefter dubbas riddarna och intar den medhavda maten (kanske korv att grilla etc) och ev tårta för att sedan bege sig ut på skattjakt i den stora skogen! Riddaren kommer då med sin riddarhäst som födelsedagsbarnet får sitta på under färden.

När gäster har med sin egen mat tar vi ett pris oberoende av hur många barn el gäster som kommer, då det är vår tid i första hand som går åt oavsett hur många gäster som kommer.

Därför är det enklast att man själv tar med det som skall ätas så hjälper vi naturligtvis till att tillaga det över elden om det behövs:-)

 

Eller olika kurser?

Här en lokal förening som bokat Jurtan för middag och lite föreläsning om ramtrummans historia och självklart bjuder Hasse på underhållning med sin trumma och strupsång! Alltid lika uppskattat.

Jurtorna är fantastiskt trevliga att vistas i. I stora Jurtan som är ca 10 m i diameter = ca 60 kvm får ca 50 personer lätt plats att sitta och det finns bord och bänkar.

Du väljer själv om du vill ordna med mat själv eller om vi skall ordna tex en härlig fiskgratäng eller en köttbit! Självklart ingår lite föreläsning om bla ramtrumman och underhållning av Hasse med sin trumma och strupsång! Möjlighet finns också att boka uppvisning i beridet bågskytte!

I mitten finns eldstad och grill. Den är utmärkt för större samling av människor. Sedan finns tre mindre Jurtor för mindre grupper. När man ligger på golvet/marken och tittar upp mot rökringen i mitten av taket bildar ringen och takpinnarna en vacker sol med strålar. I den runda konstruktionen är det en fantastiskt härlig och harmonisk energi, perfekt för tex meditationer, yoga och liknande.

Även ledarskapsutbildningar och liknande med hästen som hjälpmedel är välkomna att boka Jurta byn och även hästarna, som är vana vid den typen av hantering. Vi är då behjälpliga med hästarna och annan markservice om det behövs!

Kanske vill du bara stanna i Enköping en tid eller natt? Då är du välkommen att sova över i en jurta och få frukost på morgonen.

 

Ring el maila för offert.