Det här är vi!

Bilder på oss i det vi gillar mest - Beridet bågskytte! Bilderna togs under SM 2015 som arrangerades här hos oss!

Vår familj och vår filosofi

Vi som driver Hästdalen i Veckholms-Ål AB, mer känt som Glada Hästen, är Petra och Hasse Keravuo. Vi träffades i Haninge 2011 där jag och dottern då hade våra hästar. Snabbt insåg vi att vi äntligen mött vår själsfrände och Hasse flyttade ner från Norrland. I samma veva blev jag erbjuden att driva lösdrifter och stall där vi hade hästarna och vi tog det tillsammans och började i liten skala erbjuda turridning och läger. Mycket tidigare än vi vågat drömma om fick vi möjligheten att driva vår verksamhet här i Veckholms-Ål, Enköping.

Vår/min barnaskara består av Matilda 21 år, Joel 19 år och Elias 14 år. Elias bor tyvärr inte hemma pga svår autism och utvecklingsstörning men är hemma något dygn varje vecka och älskar att vara i stallet och sparka boll och ridaCool. Joel är allergisk mot häst och ägnar av naturliga skäl inte så mycket tid i stallet...Matilda hjälper till så mycket hon kan och är en hjälpande hand vid turridningarna. Hon bor i ett hus på gården tillsammans med  pojkvännen Niklas och dottern Alwa född i oktober 2015.. Hasse är pappa till Angie som är vuxen med egen familj och Hasse har två barnbarn till förutom Alwa, Vincent och GabrielCool 

Vi har sedan första sommaren haft i stort sett fullbokat på vår turridning och våra läger och clinics i kommunikation/ledarskap och häst och ridskola mm. Vi har två somrar deltagit under Arboga medeltidsmarknad där vi fått mycket uppmärksamhet med vår "Hästarnas Dal". Där hade vi ha en Jurta-by (Mongoliska ryttartält) med olika aktiviteter som medeltida lekar för barn, ponnyridning med riddarspelstema, konsert med Johan och Hasse mm.

Sommaren 2014 började vi på allvar gå in för beridet bågskytte! Hasse deltog med Ryssen på SM och vi fick där kontakt med Emil Eriksson, världsmästartitlar och även känd från SVT:s Atleterna. Under hela hösten och vintern 2015 hade vi i stort sett fullbokat på helgerna med prova på dagar i beridet bågskytte och även ridgrupper med inriktning mot just det. Vi har max tre-fem deltagare per grupp så det är väldigt gemytliga och härliga grupper dessa härliga dagar:-)

 

Förutom beridet bågskytte erbjuder vi turridning,  har kurser och clinics i kommunikation och ledarskap och olika läger. Även hel eller halvdagar efter eget önskemål om innehåll ordnar vi! :)  Vi vill att hela familjen ska kunna komma tillsammans till vår Jurta by i "Hästarnas dal" och göra olika saker. Tex kanske några i familjen vill rida medan någon kanske vill smida eller göra annat hantverk. Även barn och vuxna med olika funktionshinder är välkomna! Är ni bara minst två personer så kan ni ha en egen heldag eller weekendläger, då gör det inget om det finns olika behov eller viljor, vi är två eller tre vuxna som kan hjälpa till!

Även inom bågskyttet kan ett helt sällskap tex boka en heldag och träna på detta, el varför inte hela familjen? En av alla underbara saker med hästar och ridning är ju just det att ålder inte är så viktigt!

När vi planerar vår verksamhet utgår vi från hur vi själva skulle vilja ha det om vi skulle leta efter ett ställe att rida på, eller kanske åka på ett upplevelseäventyr med barnen? Här kan man rida med bara bästisen på en tur med ledare, eller med bara familjen eller bästisen eller kanske mor och dotter, boka ett eget "miniläger" och välja innehåll. Vi tror vi är ganska unika på det sättetCool Vi har nyligen haft ett "tjejläger" med två unga tjejer som hade en härlig helg! Då ägnade vi oss åt hästhantering (som ofta inte hinns med på ridskolan), lite centrerad ridning och långtur med paus vid en hästaffär där vi åt glass! Vi sov i en av Jurtorna där vi lagade mat över elden. Vi börjar även med "Hästskola", se mer under fliken kurser/clinics. Vi har märkt att  många är lite ringrostiga och kanske bara ridit på ridskola och inte har så mycket kunskap om hur hästen kommunicerar och hur vi får ut så mycket mer om vi förstår hästen och den ser oss som en pålitlig ledare och vi litar på varandra!

Många som kanske ridit lite på ridskola osv är lite osäkra på hästen, det tror vi till största delen beror på att man helt enkelt inte förstår vad hästen menar och därmed inte kan läsa av den. En häst varnar alltid tre gånger innan den gör något, tex bits eller sparkas så det där att "det bara kom som en blixt" håller oftast inte. Kan man läsa av hästen kan många olyckor undvikas. Bara att ta ut en häst ur hagen ur en stor flock kan för många vara skrämmande. Då gäller just att ha ett tydligt kroppsspråk.

En häst är samarbetsvillig av naturen (om än även lat..). Därför tycker vi att det första man bör fundera över om hästen plötsligt blir "bråkig" och inte lyfter en hov eller inte vill fatta galopp i ett visst varv, är om den kanske faktiskt har ont?

 

http://www.youtube.com/watch?v=i9a0YIi5Kdk

Så här kan vi också se ut...

Vår förlovning i Arboga i december 2011. Ceremonin leddes av Johan Sandström, helt i vikingaanda. Se även länken nedan. Det är Hasses och Johans bidrag till melodifestivalen!


 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

lena-marie karlsson | Svar 03.09.2015 23.23

underbart med vikingastilen, där livet med hästar passar in så fantastiskt.Vilken fin förlovning, och underbart bröllop. Verkligen något som flera borde ta efte

Petra 04.09.2015 00.00

Tack Lena-Marie det var förra stället i Haninge, på Facebook finns massor av bilder från Hästarnas Dal, där vi bor nu

jouni heikkinen | Svar 19.05.2013 18.40

Hej Hasse

Spännande uppvisning i riddarspelen trevligt.

Grannen Jocke

Gunwor Maria Westerberg | Svar 17.05.2013 21.22

Hej Hasse! Vad roligt (även snopet) att hitta dej här. Hoppas allt är bra och jag önska er all lycka på er färd genom resten av livet! Kram Gunwor (Fagersta)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.09 | 05:31

Vi isolerar inte jurtorna pga att det lätt bildas mögel av temperaturväxlingar som blir när man inte eldar dagligen osv. Men ring gärna Hasse på 070 688 83 63

...
29.09 | 23:08

Anpassade för Sverige " Dalarn" isolering minst 9 m .vad har ni att erbjuda?

...
09.07 | 18:28

Furu i stomme o canvas som duk . Vet inte hur det funkar men borde funka.

...
09.07 | 11:33

Vilket material används för väggar? Hur funkar det på sommaren i värmen i Medelhavsländerna?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS