I sommar blir det läger i Rättvik!

Vi håller nu på att sätta ihop sommarens läger och skojigheter så hör jättegärna av dig om du har önskemål om särslilt läger och tidpunkt så försöker vi hitta en bra lösning!

Träningsläger i beridet bågskytte planeras och även en trumbyggarkurs!

 

Välkomna till Hästarns Dal i Rättvik!

Små grupper för en fin gemenskap

 

Vår filosofi är att det är viktigt att känna en samhörighet med hästen- inte bara genom att rida den. För att kunna hantera hästen på ett säkert sätt, är det viktigt att hästen ser människan som sin ledare - tryggheten.

Därför anordnar vi nu olika läger med innehåll efter eget önskemål.  Max fem deltagare i dagsläget!  Vi ägnar en del av tiden åt att markhantera hästen, titta på hästarna i flocken. Hur dom signalerar med små små tecken vi knappt ser och tittar på hästens olika sätt att kommunicera med oss människor. Sen bestämmer ni själva vad ni vill göra, tex  beridet bågskytte, ridning med privatlektion, härlig långtur med fika, göra lite hantverk etc. Ni kan välja på heldag eller weekendläger med övernattning i "storjurtan" jurta=mongoliskt ryttartält. Där lagar vi mat över öppen eld och Hasse berättar "vuxensagor" vid brasan på kvällen och trummar och sjunger strupsång. Trummeditation håller vi gärna om intresse finns!🙂

Hos oss är alla deltagare i alla olika åldrar välkomna! Vi har erfarenhet av olika funktionshinder som ADHD, Asperger, Diabetes mm. Då vi kan erbjuda så små grupper kan vi anpassa dagens schema efter önskemål och behov.

:-)                                                   

 

För ytterligare information och anmälan, maila el ring Petra på 070-670 28 24 el maila till: petra@glada-hasten.se

Se till att du har en gällande olycksfallsförsäkring, då vi inte har kollektiv olycksfallsförsäkring.

 

 

 

Vilka olika läger du kan välja på!

Missa inte ett garanterat annorlunda läger med din egen eller nån av våra hästar! Här bor vi i en jurta, lagar maten över elden tillsammans och har det väldigt  mysigt och roligt! Bara små grupper för mysig gemenska!

Är ni bara två som vill ha ett eget litet läger,  går det jättebra! 🙂 Då sätter ni ihop olika aktiviteter som ni vill av tex beridet bågskytte, tornerspel, ledarskap och kommunikation, turridning etc. Hör av er om det!

 

Tyvärr kan vi inte ta emot helt nybörjare då vi i dagsläget inte har så många hästar som är lämpade för det. Självklart är man som nybörjare välkommen hit för lektioner i ridning och hantering/ledarskap av hästen.

___________________________

Om inget annat anges är pris enligt följande:    

Ankomst på em dag 1 - hemfärd kväll dag 3

 

Pris per ekipage är 2500:-, Är ni upp till 10 ekipage (då måste dom flesta ha egen häst med) betalar ni 8000:- för hela gruppen. Ni betalar det som blir billigast så är ni många blir det väldigt billigt! I priset ingår övernattning för både häst och ryttare samt mat till tvåbeningen, och hö till fyrbeningen.🙂

 Här rensas dom passerade lägren bort så det är dom aktuella du läser om nedan.

 

Träningsläger beridet bågskytte för ungdomar.

Datum kommer

Under fyra dagar tränar vi intensivt på teknik, snabbhet och balans från marken och från hästryggen ett pass varje eftermiddag. För dig mellan ca 11 och 15 år som är ridvan. Egen häst är varmt välkommen, vi hjälper till att på ett lugnt sätt träna in hästen. Hage ingår i priset.

Även du som inte tidigare provat på detta är välkommen, vi har möjlighet att dela upp gruppen så att alla behärskar skjuttekniken från marken.

Max 4 deltagare.

Pris 3200:-

 

Mixläger för ungdomar 11-15 år

 

 Datum kommer

4 deltagare är välkomna för några härliga, äventyrliga och lärorika dagar med främst hästar och bågskytte 🙂 Egen häst är varmt välkommen!

 

Beroende på kunskap, öskemål och väder ägnar vi oss åt bla beridet bågskytte (om alla vill), uteritter, ridning på ridbanan, ledarskap och kommunikation och en hel del markskytte!

 

 Maila frågor och anmälan till: petra@glada-hasten.se

 

Pris per person: 3200:-

 

 

Relaxläger - Datum inte klart men anmäl gärna intresse

 för dig som uppskattar det lugna - och att meditera runt elden mm                                                                            

Första dagen gör ni er hemmastadda och vi träffa hästarna. Efter lite lunch och titt på omgivningarna tar vi ut och bekantar oss lite med "vår" häst ute på ridbanan genom ett pass i KOL - Kommunikation och ledarskap.

Sedan gör vi gemensamt middag och har en mysig kväll runt elden.

Dag två och tre ägnar vi åt en härlig långtur i lugnt tempo, om man vill finns möjlighet att prova på bågskytte från både mark och häst och även tornerspel. Kvällarna bjuder på storytelling, trumma och meditation kring elden. Detta är alltså ett riktigt avkopplande och stärkande läger!

Pris per person - 2900:-  

 

Träningsläger beridet bågskytte 

Datum kommer

Under två dagar tränar vi intensivt på teknik, snabbhet och balans från marken och från hästryggen ett pass varje eftermiddag. För dig över ca 15 år som är bekant med skjuttekniken i beridet bågskytte. Egen häst är varmt välkommen, vi hjälper till att på ett lugnt sätt träna in hästen. Hage ingår i priset.      

 

Träningsläger beridet bågskytte 
 
Datum kommer

Här kan du välja att delta i ett av lägren, dvs två dagar eller att vara med under alla fyra dagar.

Under två dagar (eller fyra) tränar vi intensivt på teknik, snabbhet och balans från marken och från hästryggen ett pass varje eftermiddag. För dig över ca 15 år som är bekant med skjuttekniken i beridet bågskytte. Egen häst är varmt välkommen, vi hjälper till att på ett lugnt sätt träna in hästen. Hage ingår i priset.      

 

Mixläger

Här förenar vi nytta med nöje!:-)

Vi ägnar oss åt både ett pass i kol - kommunikation och ledarskap, samt beridet bågskytte och sista dagen väljer ni på turridning och tornerspel.

Anmäl intresse så hittar vi datum

Ni anländer på tisdag fm. Denna första dag gör ni er hemmastadda och vi har en clinic i kommunikation och ledarskap. Dag två blir i pricip som en heldagkurs i beridet bågskytte och dag tre väljer ni på att prova på tornerspel eller en turridning i underbara omgivningar. Kvällarna ägnas åt matlagning i jurtan och därefter mys vid elden till trumma och storytelling.

Pris per person: 2900:-

 

Relaxläger 
för dig som uppskattar det lugna - och att meditera runt elden mm
Pris per person - 2500:-

Inga datum bokade, anmäl intresse

Första kvällen gör ni er hemmastadda och vi träffar hästarna. Sedan blir det kvällsfika och en mysig kväll vid elden med trumma och storytelling. Efter frukost dag två tar vi en titt på omgivningarna tar ut och bekantar oss lite med "vår" häst ute på ridbanan genom ett pass i KOL - Kommunikation och ledarskap.
Efter en lätt lunch ger vi oss ut på en ridtur.       
Sedan gör vi gemensamt middag och har en mysig kväll runt elden igen med trumma och storytelling eller meditation.       
Dag tre ägnar vi åt en härlig långtur i lugnt tempo. Om man vill finns möjlighet att prova på bågskytte från både mark och häst och även tornerspel. Då byter vi ut ett av ridpassen🙂
Detta är alltså ett riktigt avkopplande och stärkande läger!

 

 

Bågskytte - För dig som inte vill rida

Miniläger i bågskytte (inte beridet, bara markskytte) och hantverk alla åldrar, gärna hela familjen🙂

Hör av dig vid intresse!

 Läger i bågskytte från marken för alla åldrar från ca 7 år. Vi tränar bågskytte genom olika övningar :-) och den som vill får göra sig ett eget hantverksmässigt armskydd av tjockt läder. Vi gör en mall och skär ut lädret i förväg för att man skall hinna klart. (är man väldigt tålmodig kan man få göra ett riktigt koger, men det krävs mycket tålamod o flit.) Materialet ingår i priset så med tanke på vad handgjorda läderhantverk kostar ute på marknaden så är detta väldigt förmånligt. på kvällen blir det storytelling vid elden i jurtan där vi sover :-)
Även för dom som även tränar beridet bågskytte har nytta av att träna intensivt på skytte och även göra sig ett koger!
Passa på att låt ungdomarna uppleva lite historiskt bågskytte och känna på att vara hantverkare på samma gång!
Max fyra deltagare!
Pris 1600 :-