Nu är du välkommen till oss på Jon-Larsgården i Såsarv!

Äntligen har vi hittat vår drömgård!!

Vi har fått möjlighet att hyra denna fantastiska gård med delar av stommen från 1700-talet. Stort bostadshus med ett extra kök på övervåningen där det kommer hållas kurser i salvtillverkning och tvålmakeri!🙂

Ett av rummen blir tills jurtan kommer på plats - ett rum som inreds som ett meditationsrum, där vi håller tex trumspelarkurs och trummeditationer under vintern.

På gården, som ligger avskilt med öppna vyer finns också ett sågverk, Hälsinglands längsta som gör plank på hela 10 meter, ett fullt utrustat snickeri, stor verkstadslada och logar, härbre, lillstuga osv så här finns alla möjligheter att ha massor av härliga aktiviteter!🙂 

Självklart kommer vi också snarast få iordning en rakbana för beridet bågskytte. Vi kommer fortsätta med kurser och läger och träningar även här🙂

Att det är gott om björn och även en varg kan ju bli lite ovant och intressant🤪

 

Sidan är under uppbyggnad då vi flyttat och gör vissa ändringar i våra aktiviteter, allt till det bättre!🙂 

Vi finns också på Facebook!

 

 

Här är bostadshuset på Jon-Larsgården i Såsarv som vi nu har förmånen att få hyra.

Kalendarium!

Här hittar du vad vi har planerat här på gården!

För info och anmälan -                                         Maila till petra@glada-hasten.se el ring 070-670 28 24  el ring Hasse på nr: 070-688 83 63

 

Påsklovsaktivitet för hela familjen!

3 april kl 11-12,30  samt kl 14-15,30

(För alla över ca 8 år)
Nu är vi redo att börja erbjuda några av våra aktiviteter och innan vi får klart en bana för beridet bågskytte börjar vi med markskyttet. Vi tävlar själva och håller kurser i beridet bågskytte, bla anordnade vi SM 2015 i Enköping, där vi hållit till med vårt företag Glada Hästen sedan 2012.
Vi utövar instinktivt skytte-jaktskytte vilket kort beskrivet innebär att man inte "siktar" utan man tränar ihop kroppsminnet med ögat. Både vid jakt och beridet bågskytte (från hästryggen i full galopp) finns inte tid att sikta.
Vi har under den här dagen två tillfällen a 1,5 timme att välja på :
11-12,30 eller 14-15,30
Max 4 deltagare per pass. Alla tränar på sin nivå så ålder och ev tidigare erfarenheter spelar ingen roll . Vi kommer göra lite roliga övningar som att gå och springa och skjuta 😊Finns intresse för regelbunda träningstillfällen kan vi starta en el flera grupper 😊
Pris : 200:- per person

 

Trummeditation - Trumresa

8 april kl 18

Välkommen på en spirituell kväll till trummans magiska rytmer!
Vi samlas i meditationsrummet i boningshuset och lyssnar först till Hasse Keravuo som håller en liten presentation och berättar lite om sin filosofi. Till den bjuds det på lite fika. Därefter håller Hasse en trummeditation- Trumresa, och efter den är det fritt för den som vill att ta fram sin egna trumma och fortsätta trumma tillsammans . Alla är välkomna - ett bra tillfälle för dig som inte tidigare mediterat att meditera i grupp.
Vi hoppas oxå att många med egen trumma kommer till dessa regelbundna kvällar- finns något mäktigare än många trummor tillsammans!
Adressen är :
Annefors Såsarv 7891
Pris 100:- betalas på plats- kontant el swish.
På plats har vi försäljning av Hasses trumskiva och egentillverkade ekologiska salvor och tvålar 😊 det finns gott om plats men för att kunna planera fika osv vill vi att man skickar ett pm el mail o talar om att man kommer😊
Välkomna till en härligt spirituell trumkväll🤗

 

Kombiläger - Special

22 april kl 18 tom 26 april kl 18.

Välkommen till ett specialkomponerat läger som en av våra kunder önskat 😊 vi sätter gärna ihop olika aktiviteter efter önskemål som detta, som vi kan erbjuda max tre ekipage till.
Ankomst söndag kväll för att i lugn och ro installera sig och ha hela måndagen till förfogande 😊
Programmet är följande :
Måndag - KOL Kommunikation och ledarskap - individuell träning
Tisdag och Onsdag - Beridet bågskytte. Spelar ingen roll om du är helt nybörjare el har erfarenhet. Vi kan dela upp i grupper.
Torsdag - Långritt
För den som vill går det bra att delta under någon el några dagar. kontakta oss om det.
För dig som inte har egen häst går det bra att hyra av oss mot extra avgift.
I lägret ingår övernattning, fika och hage till din häst. Mat får du ta med själv och ha i vårt hus.
Pris för alla dagar med en egen häst är 3900:-
Kontakt oss gärna för frågor! 😊 Du missar väl inte detta tillfälle till flera olika aktiviteter, som alla ökar samspelet med dig och din häst i samma läger?
Välkommen!

Så här kan det se ut när man tränar in en helt ny häst på beridet bågskytte

Beridet Bågskytte

 Under fliken "Beridet bågskytte"  kan du läsa mer om våra kurser - Inget datum planerat för närvarande men hör av dig om du är intresserad!

För dig som vill ha privat träning för kortare och mer intensiv träning erbjuder vi privata tvåtimmarspass, kontakta oss för bokning😀

Vi åker gärna ut till olika stall och gårdar och håller kurs för er där! Är ni några stycken som vill prova på eller ha regelbunden träning på hemmaplan? Kontakta oss för mer info🙂


     

     

   

Ett träningspass i höstas under markskyttet, innan vi hämtar hästarna.

Kommunikation och ledarskap

  

KOL - Kommunikation och ledarskap
 
Hasse arbetar med att hjälpa hästägare att bättre förstå sin häst och hur man kan komma tillrätta med ev problem. Här på gården arbetar vi dagligen med "missförstådda " hästar då i stort sett alla våra hästar är hästar vi fått av hästägare av olika anledningar. När vi kommunicerar och arbetar med hästarna gör vi det mycket med hjälp av energier och kroppsspråk och på ett sätt som hästen förstår. När vi kan kommunicera på ett bra sätt med vår häst och har balans i ledarskap och trygghet når vi ett fantastiskt samspel!
 
Under en heldagsclinic här tillsammans med din häst, eller en av våra, jobbar vi både i grupp och enskilt och kan ta upp specifika situationer el problem man har. Oavsett tidigare vana kan vi garantera ett antal aha-upplevelser och att arbeta med sin häst från marken är alltid viktigt och något man lätt glömmer i vardagen:-)
         
Vi börjar med samling och lite information om hur vi arbetar med hästar, därefter jobbar vi i grupp för att sedan äta medhavd matsäck i jurtan.
Därefter tränar man enskilt en och en och får hjälp med ev bekymmer.
Vill du komma som åskådare under dagen betalar du 100:- och då ingår fika.
Pris: 600:- per ekipage inkl fika
Maila anmälan till: petra@glada-hasten.se
 
OBS! Vi kommer gärna ut till till er också, är ni flera gör vi en heldagsclinic, annars kan du boka ett privat pass. Ring el maila för mer info om det!
 

Hasse arbetar med en av hästarna under en tur till Åre i höstas.

Kom med din personal eller dina elever!

Vi tar gärna emot företagsgrupper på en dag med Kick Off eller Teambuilding - eller varför inte både och?  Vi sätter ihop ett paket efter dina önskemål. Tex fokus på kroppsspråk och samspel och vår populära femkamp , inspirerad av historiska stridskonster som i vissa grenar har fokus på att just läsa av sin motståndare tex.
 
Skolklasser är välkomna på olika temadagar - vi har olika "stationer" efter det tema ni arbetar med. Tex växter under medeltiden osv.

Läs mer under fliken - Företag och skolor

Vi har läger för alla!

Våra läger skiljer sig mycket från dom flesta läger, framförallt har vi små grupper, oftast max 4-5 deltagare. Hela familjen är välkommen att boka några dagar för bara sig själva med olika aktiviteter:-)

Även du som vill komma själv med din häst är välkommen att boka några dagar med vad ni vill träna på - Tex en dag beridet bågskytte, en dag KOL och kanske stanna någon dag extra för att rida och koppla av för en extra slant för övernattning. Tveka inte att kom med förslag!

kvällarna avslutas ofta med storytelling och trumma. Kan det bli mysigare?   😀    

Läs mer om våra läger under fliken "Läger/Ridläger"

 
  
 

SM i Beridet Bågskytte 31/7 - 2/8-2015

Ingen har väl missat att vi var årets arrangörer av SM i beridet bågskytte? 31/7 - 2/8 ?

Succé var det rätta ordet och ca 1000 besökare kom genom entrén🤪

 

Arbogakuskarna bjöd på det utlovade spektakulära tornerspelet med eld och gycklare vid invigningen, tävlingarna flöt smidigt på under skoj och allvar genom mikrofonen av Härolden Danne som var dagens konferencier. En medeltida marknad och ett litet mässområde omgjöt platsen som blev till en medeltida hästarnas dal för ett par dagar! Inför SM var stort intresse från SVT, Ena Håbo, Enköpingsposten och radio. Massor av bilder finns på vår Facebook! Leta upp Glada Hästen bara!