Närmast på gång!

Nu är du välkommen till oss i härliga Dalarna!

NU HAR VI FLYTTAT TILL RÄTTVIK!!!!
      
Nu har vi så smått installerat oss på Ollasgården och Ylwa o Mats Woxmark och tar gärna emot både gamla och nya kunder!

Då ridvägarna är fullkomligt sagolika här kommer vi ha lite fler turridningar efter intresse. Då vi bara tar 2-3 deltagare per tur så lägger vi inte ut datum utan vill du hänga med ut så är det bara att du hör av dig!


Här är en länk till ett reportage av Siljannews - känner oss välkomna i alla fall:-)

https://www.siljannews.se/rattvik/vi-vill-halla-landsbygden-levande

Beridet Bågskytte

    Under fliken "Beridet bågskytte"  kan du läsa mer om våra kurser - Inget datum planerat för närvarande men hör av dig om du är intresserad!

För dig som vill ha privat träning för kortare och mer intensiv träning erbjuder vi privata tvåtimmarspass, kontakta oss för bokning

Vi åker gärna ut till olika stall och gårdar och håller kurs för er där! Är ni några stycken som vill prova på eller ha regelbunden träning på hemmaplan? Kontakta oss för mer info


     

     

   
Ett träningspass i höstas under markskyttet, innan vi hämtar hästarna.

Nu är du välkommen på Trummeditation i stora Jurtan!


Premiär för Trummeditation i stora jurtan i Rättvik!  

Kl 19 lördagen den 19 juli är du välkommen tíll jurtan som nu finns på Ollasgården vid tornerspelsbanan.  Tycker du om trumma, meditation och att sitta vid en varm och vacker eld så kommer du säkerligen uppskatta våra trummeditationer! (Trumresor)
Denna kväll betalar du bara halva priset! 100:- för både  lite föreläsning om "Trummans inverkan på människan" , trummeditation och lite fika.

Välkomna till Övre Gärdsjö, Sturgälsvägen 6 i Rättvik 
 

   
Efter att ha fått flera förfrågningar om vi inte skulle ha trummeditationer hemma hos oss i vår stora jurta så lade vi ut två tillfällen med en föreläsning om shamanismen innan. Detta var väldigt uppskattat så vi kommer fortsättningsvis att ha regelbundna trummeditationer (kallas Trumresa av många) och ha olika teman som Hasse håller en kortare föreläsning om innan meditationen runt elden.
Hasse har under många år hållit både trumbyggarkurser och trumspelarkurser och är ett känt ansikte på många mässor och marknader..

Vi slår upp dörrarna kl 19 och sitter runt elden, ta gärna med något mjukt o varmt att sitta på :-) vi bjuder på fika och man kan köpa Hasses egen trumskiva ( finns i begränsad upplaga) för 100:-.
Vi har även lite smudgefjädrar och våra egna salvor och olika hudoljor till försäljning! Tex kådsalva, mjukgörande bivaxsalvor med olika veg oljor osv. Allt är ekologiskt och kådan är från skogen häromkring och ringblommor odlar jag själv, många har blivit enormt hjälpta med olika små bekymmer önskar du någon speciell typ av olja, tex om du har rosacea el exem odyl så säg bara till så gör jag en till dig
Pris: 200 :-
Vi är klara ca 21,30 
Maila din anmälan till :petra@glada-hasten.se
Varmt välkomna till en magisk kväll med eld och trumma ♥ 

Tag plats runt elden, gärna på något mjukt du tagit med, efter en stunds lyssnande på dagens tema är det underbart att bara vara i trummans spelande.

Kommunikation och ledarskap

  
KOL - Kommunikation och ledarskap

Hasse arbetar med att hjälpa hästägare att bättre förstå sin häst och hur man kan komma tillrätta med ev problem. Här på gården arbetar vi dagligen med "missförstådda " hästar då i stort sett alla våra hästar är hästar vi fått av hästägare av olika anledningar. När vi kommunicerar och arbetar med hästarna gör vi det mycket med hjälp av energier och kroppsspråk och på ett sätt som hästen förstår. När vi kan kommunicera på ett bra sätt med vår häst och har balans i ledarskap och trygghet når vi ett fantastiskt samspel!

Under en heldagsclinic här tillsammans med din häst, eller en av våra, jobbar vi både i grupp och enskilt och kan ta upp specifika situationer el problem man har. Oavsett tidigare vana kan vi garantera ett antal aha-upplevelser och att arbeta med sin häst från marken är alltid viktigt och något man lätt glömmer i vardagen:-)
         
Vi börjar med samling och lite information om hur vi arbetar med hästar, därefter jobbar vi i grupp för att sedan äta medhavd matsäck i jurtan.
Därefter tränar man enskilt en och en och får hjälp med ev bekymmer.
Vill du komma som åskådare under dagen betalar du 100:- och då ingår fika.
Pris: 600:- per ekipage inkl fika
Maila anmälan till: petra@glada-hasten.se

OBS! Vi kommer gärna ut till till er också, är ni flera gör vi en heldagsclinic, annars kan du boka ett privat pass. Ring el maila för mer info om det!

Hasse arbetar med en av hästarna under en tur till Åre i höstas.

Kom med din personal eller dina elever!

Vi tar gärna emot företagsgrupper på en dag med Kick Off eller Teambuilding - eller varför inte både och?  Vi sätter ihop ett paket efter dina önskemål. Tex fokus på kroppsspråk och samspel och vår populära femkamp , inspirerad av historiska stridskonster som i vissa grenar har fokus på att just läsa av sin motståndare tex.

Skolklasser är välkomna på olika temadagar - vi har olika "stationer" efter det tema ni arbetar med. Tex växter under medeltiden osv.

Läs mer under fliken - Företag och skolor

Vi har läger för alla!

Våra läger skiljer sig mycket från dom flesta läger, framförallt har vi små grupper, oftast max 4-5 deltagare. Hela familjen är välkommen att boka några dagar för bara sig själva med olika aktiviteter:-)

Vi lagar mat vid elden och kvällarna avslutas ofta med storytelling och trumma runt elden. Kan det bli mysigare?      

Läs mer om våra läger under fliken "Läger/Ridläger"

  
 

Boka ett riktigt minnesvärt barnkalas!

Våra riddarbarnkalas har varit en riktig hit, och nu har vi även ett Robin Hood-tema Ett av våra födelsedagsfirare som  hade ett riddarkalas för två år sedan ville förnya konceptet lite, och det blev så lyckat så det fortsätter vi med! Det här blir mer som ett lajv då alla gästerna blir delaktiga i spelet - som handlar om det klassiska - Det goda mot det onda i form av Robin Hood! Vi kan garantera en riktigt minnesvärd födelsedagsfest utöver det vanliga!
I alla tider har stubbleken varit lika uupskattad hos både barn och vuxna!

Möhippa-Svensexa-Kompisträff ?

Låt oss vara med och göra er dag till ett oförglömligt minne!

Ha svensexan, möhippan, släktkalaset el vad ni vill hos oss här i den Mongoliska byn Hästarnas Dal!

Vi har flera olika "Ingredienser" att välja mellan som tex att prova på beridet bågskytte, hantering och ledarskapsövningar med häst, medeltida lekar mm samt avslutningsvis trummeditation (för dom som vill) och storytelling vid elden i stora Jurtan!

Läs mer under "Kalas och fest" och kontakta oss för mer information och bokning! 

        

På riddarkalaset möter barnen riddare Vildrenen som vill ha hjälp att finna en skatt i skogen.

SM i Beridet Bågskytte 31/7 - 2/8-2015

Ingen har väl missat att vi var årets arrangörer av SM i beridet bågskytte? 31/7 - 2/8 ?

Succé var det rätta ordet och ca 1000 besökare kom genom entrén

Arbogakuskarna bjöd på det utlovade spektakulära tornerspelet med eld och gycklare vid invigningen, tävlingarna flöt smidigt på under skoj och allvar genom mikrofonen av Härolden Danne som var dagens konferencier. En medeltida marknad och ett litet mässområde omgjöt platsen som blev till en medeltida hästarnas dal för ett par dagar! Inför SM var stort intresse från SVT, Ena Håbo, Enköpingsposten och radio. Massor av bilder finns på vår Facebook! Leta upp Glada Hästen bara!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ann Louise Grimstad | Svar 12.11.2016 13.14

Hej
Har några frågor och vill besträlla pilar.
Går det att ringa er?

Ketty | Svar 30.06.2014 15.17

Tack för en jättetrevlig eftermiddag på ert Öppet Hus 29/6. Vilket engagemang och entusiasm! Fina hästar! Lycka till med allt!

petra 30.06.2014 15.27

Tack själv för att du kom! Välkommen hit på ridtur, läger el annat mys och kul!

fredrik | Svar 24.06.2013 18.34

tjena hasse. 08 52015144 är mitt nummer. vi höres. fredrik.

fredrik | Svar 27.05.2013 13.23

tjena hasse ! när får jag tillbaks ringbrynjan och hjälmen ?

hasse 21.06.2013 03.26

Halloj, vadhar du för telefonnummer? Eller ring mig gärna!
mvh Hasse

Alexandra | Svar 19.05.2013 18.51

Det var jätte roligt på öppet hus!
Det var jätte coolt med riddarspel!
Ps. Krilte var bäst i riddarspelet

Dubbel Henke | Svar 18.05.2013 13.43

Jag har också blivit räddad av Icelandic herbs, i mitt fall var det Vikingslavan. Har aldrig varit med om mer fantastiska hudvårdsprodukter!

Eef & Mattias i Grillby | Svar 05.04.2013 23.07

Hoppas det blir fler långturer, vi är tyvärr bortresta den 21:a april.

petra 06.04.2013 02.38

Hej! Absolut! Vi kör turer när vi har två el fler deltagare. Men max fyra så bara att komma med förslag på datum för en tur!
Välkomna!
p.s mail funkar bäst!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.09 | 05:31

Vi isolerar inte jurtorna pga att det lätt bildas mögel av temperaturväxlingar som blir när man inte eldar dagligen osv. Men ring gärna Hasse på 070 688 83 63

...
29.09 | 23:08

Anpassade för Sverige " Dalarn" isolering minst 9 m .vad har ni att erbjuda?

...
09.07 | 18:28

Furu i stomme o canvas som duk . Vet inte hur det funkar men borde funka.

...
09.07 | 11:33

Vilket material används för väggar? Hur funkar det på sommaren i värmen i Medelhavsländerna?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS