..Och vinter - i år igen..

14. jan, 2015

Har det till vår stora glädje blivitCool Både "gubbar", ungdomar och även några barn har nu anmält sig till att börja rida i grupp om 2-3 personer varannan vecka. Dom helgerna jag även jobbar på annat håll har vi vikta för grupper och lektionsridning och varannan helg är det fritt fram att boka heldagar, sällskap, långtur el annat skoj! En perfekt uppdelning! Ett slit är det för att hålla banan i bra skick men det är väl värt slitet! Skotta rent från snö, salta och jämna till, låter enkelt men snacka om gratis gympass! Har aldrig blivit så svettig tror jag som idag när jag skottade av all blötsnö.....men som sagt, är för tillfället också det i princip ända ridbara stället. Idag fick vi på vintermundering på Fenix, Dis och Glossi. Det är ju fullkomligt livsfarligt med all snöklamp och is..

I helgen är det intro i beridet bågskytte både lördag och söndag, söndag för barn och fullt men lördagen är för vuxna ridvana och där finns platser kvar om du mot förmodan kan motstå att prova på nu efter att ha läst om denna roliga sysselsätting och teambuilding med hästen!

4. jan, 2015

Idag var på schemat en prova på dag för totala nybörjare- både på pilbåge och ridning. Tre glada killar var anmälda - En pappa från ett barnriddarkalas i somras, hans kompis och "Trubaduren" , en kille vi träffade på julmarknaden i Grillby i december och som köpte Hasses ryttarbåge. Det som avgjorde köpet var ett löfte om ett rabatterat pris på en prova på dag, men då utan ridning för hans del....tänkte han först ja;-)

Väl här var det självklart att han skulle prova på att rida så alla tre lyckades strålande, Micke M lyckades få iväg fem pilar på lilla korta banan. Wow!

Dom blev heltaggade såklart och blir föreningsmedlemmar och kommer börja ta lektioner i ridning inför beridet bågskytte. Så himla kuuuul!! Och apropå föreningen så har vi nu fått en hel bunt nya medlemmar!

Alla medlemmar får 10% rabatt på alla våra aktiviteter utom kurser med Emil. Bara det är väl anledning nog att komma med?!

4. jan, 2015

I samarbete med en kund och Marika på Roslagswestern hade vi en prova på dag i beridet bågskytte ute på väddö! Kändes extra  mysigt eftersom jag under hela mitt liv tills nyligen haft sommarställe ute på Ormön, en ö en bit från Väddö.

Vi körde två grupper, för och eftermiddag och det kom flera ekipage med egna hästar. Allt från shettis till Shire;-) Dagen var hur lyckad som helst och många var intresserade av att fortsätta med kurs för Emil och även att komma hit på lite skoj och även träna på våra bågskyttebanor. Jättekul att hitta nya samarbetspartners och kollegor. Är så annorlunda här mot i Haninge som ju var närmare Stockholm som jag misstänker har betydelse - Här ser man andra hästverksamheter och företagare som en tillgång att vi blir flera osv. I Haninge fick jag inte ett enda svar på mail jag sände ut om ev samarbete osv. En ryttarförening på väddö skulle skriva om oss i tidningen och var intresserade av att vi skulle komma ut till dom, så nu börjar vi komma igång ordentligt! Precis som vi sagt hela tiden - På tredje året kommer vändningen och det går uppåt!

 

1. jan, 2015

Vi är ju rätt dåliga på att uppdatera bloggen, mest för att jag inte har någon ipad utan lägger ut det mesta på facebook så jag tror dom flesta av er redan hittat oss där? Sök annars bara på Glada Hästen som hittar ni oss och ser vad vi har för oss om dagarna:-) Vi är jätteglada att intresset för beridet bågskytte bara ökar och har fullt upp med prova på dagar och introduktionskurser, för att sedan låta Emil Eriksson ta över med tvådagarskurser framåt våren. På lördag skall vi till Roslagswestern och hålla en introduktionsdag för 15 pers, ska bli jättekul!!

Annars lever livet sin gilla vintergång här med frusna vattenslagnar, kalla fingrar, avsaknad av motivation att rida på isiga underlag osv, som det väl är lite överallt antar jag...

Vi kan berätta att Nellie ju fått några tokryck sista månaderna och haft svårt att hålla hullet och är nu kollad av en expert inom hormoner mm. För det första var det skönt att höra att han tyckte det var helt överdrivet att vara orolig över att hon är mager (många har ju kommenterat det och självklart håller vi med om att hon tappat hull) visst kan hon lägga på sig men han sa vad vi ofta säger också att nu är man så van att alla hästar är överviktiga så normaltjocka hästar ses ofta som magra. Helt galet ...

men hur som helst så har hon blivit en riktig lammköttsslukerska, hon brunstar och flirtar med alla vallacker hon ser på långt håll och blir då "tokig" så vi har provat en progesteronspruta. Detta ger vår veterinär ca 1 gång var tredje år så inte nåt man bara gör hur som helst men det är hennes chans. Vi kan inte ha en häst som ibland, när hon får syn på en häst 300 meter bort, stegrar, tokrusar, rodeobockar mm. Det är farligt. Så nu hoppas vi bara att detta funkar!

Glossi har blivit en fantastisk liten häst, så duktig i dressyr och fullkomligt fenomenal på bågskyttebanan. Han, Zinita och Ryssen är i dagsläget våra säkra kort där:-)

Det var allt för nu så god fortsättning på det nya året alla!

22. okt, 2014

Hittils har vi avverkat tre kurser här med Emil Eriksson, känd både som världsmästare i beridet bågskytte 2013 och från SVT:s "Atleterna". Dom har snabbt blivit fulla och nu ska vi äntligen ha en hel härlig helg-fortsättningskurs! Två ekipage som missat nybörjarkurserna får lite privatträning med Emil på fredagen men sen kör vi så det ryker på lördag och söndag och passar samtidigt på att ha en mysig kväll i jurtan med trumma och eld, finns inget mysigare nu på höstkanten..Troligtvis är detta med kurser i beridet bågskytte något som kommer utökas och fortsätta så var inte ledsen om du missat dessa kurser, hör bara av dig så kontaktar vi dig när det är dags! Cool 

Nu är det så innerligt trist underlag ute så vi får ta till grannarnas ovalbana, vilket vi gärna får, för att hålla konditionen på topp hos hästarna så dom orkar med galopperna på bågskyttet - vilket ingen pålle har det minsta emotVinkar Häromdagen var Hasse och jag där med Ryssen och Futuro, Ryssen har sen han fick ringskor bak fått ett enormt kliv och steg och travade och galopperade helt suveränt! Futuro ville ju gärna visa att han minsann är galoppör också så just därför blev det bara trav några varv förstVinkar och jösses vilken härligt känsla! På volten har han visat en underbar kort trav där han verkligen briljarderar med frambenen och det känns som lite tölt. Nu på banan fiak han in samma trav, men i ett rasande tempo och verkligen lyfte benen högt och sträckte dom rakt ut framåt. Jag satt helt stilla!! Har aldrig upplevt nåt liknande! Säkert nåt som Andalusier har i sig men nytt för mig! När han började bli lite trött så fick han äntligen sträcka ut i galopp, flera varv åt varje håll. Och lika underbar i galoppen. Så flytande, lätt och fullblodig men ändå så otroligt kraftfull! svårt att beskriva. Ursäkta men märks det att jag älskar den hästen?Rodnar

Igår började också Vanessa, Camillas dotter, sin praovecka och jobbar på som bara den! I morgon blir det två ridpass var så med lite tur får vi ut sex hästarCool