15. dec, 2012

Bråda tider, hög tid att packa och Zinita visar klös.....

Herregud, vi flyttar faktiskt på fredag så det är ju dags att börja packa...det är bara det att det dagliga arbetet är så tungt med all snö så det finns inte så mycket ork på kvällarna men nu har vi samlat lite kraf så nu jäk..r!!Vinkar

Igår var Matilda och jag jätteduktiga! Först red vi lilla slingan med Nellie och Chastra. Nellie i vanlig ordning som den fina fröken hon är tyckte att det var förskräckligt knöligt och hemst på det igensnöade spåret över åkern. Men när vi väl kom ut på plogad väg blev det fart! Hästarna är jättehärliga nu i kylan och snön, så pigga och glada!

Sen tog vi ut Fenix och Memphis på en promenad och lite pyssel och borsning.

Sen var det dags för ridtur nr två och en överlycklig Zinita fick komma ut med Turi, som Matilda har börjat ta över ansvaret för igångsättningen för. Tyvärr har tiden inte funnits riktigt och underlaget  har varit bedrövligt så hon har inte hunnits med som tänkt men med facit i hand har nog vilan varit bra för igår var hon riktigt mjuk och smidig och gick med lågt huvud och var lugn och sansadCool Riktigt lika sansad var då inte Zinita, som visade en helt ny sida...redan från början var hon otålig och ville inte stå still. När jag till slut kom upp började hon tvärvända och göra små bocksprång och resa sig lite, ända ner till åkern. Jag började fundera på om hon hade ont i ryggen eller nåt men insåg att varje gång hon fick springa, var det inget som helst fel men så fort det var skritt var det bock, vända om , rusa iväg osv. Väl ute på plogade vägen mot slingan travade vi och det var den häftigaste trav hon någonsin visat. Där visade hon att hon faktiskt har kallblodstravare i sig!CoolJäklar vad han flöt fram i sån fart så ögonen tårades av fartvinden! Mot slutet av turen var hon supertrevlig och jag drog slutsatsen att hon helt enkelt var full av överskottsenergi. Hade hon ont borde det ju inte gå över varje gång hon fick springa eller när hon började bli trött. Tvärtom! Men där visade hon verkligen vilka krafter  hon har! Över åkern i all snö bara forcerade hon fram, inte ens svettig när vi kom hem så hon kommer bli ett riktigt krutpaket! Hon är underbar!