11. dec, 2012

Söndag - var det istiden som kom på visit??

Helt plötsligt var det -18!! när vi vaknade, helt okristligt kallt. Lisa, vår trogna hästtjej, skulle med på tur. Vi konstaterade att det nog inte skulle vara så trevligt i den kylan. Människans (i alla fall mina) händer och fötter klarar inte sån kyla en längre tid.

Vi hoppade över ridturen men Lisa kom glatt ändå för att sköta om Fenix och jobba lite, Halleluja för tjejer som VILL jobbaVinkar

När vi var klara så tog vi ut Fenix på volten för att låta honom busa av sig i snön och för att Lisa skulle kunna träna lite markhantering och löslongera honom bla. Lisa tyckte det var jättekul och fick själv tydligt se hur stor betydelse vår egen tydlighet är. När hon var lite velig och stod mitt på volten och inte var så planerad och tydlig själv så sprang mest Fenix runt och visste inte vad han skulle göra. När Lisa med tydliga händer visade vägen fick hon honom lätt att byta varv, när hon bestämde det. När vi tog en liten promenad efteråt för att skritta av honom fick hon sin belöning - till skillnad mot förra promenaden då han var lite tittig och nervös var han nu kolugn och gick bakom Lisa med sänkt huvud. Nu  hade ju Lisa visat att hon är en tydlig ledare som man kan lita på! Så Fenix var helt nöjd och trygg med Lisa och vetskapen om att hon skulle ta hand om alla vargar  och andra farorVinkar Det är bla sånt som gör oss så glada, när unga människor ser vad enkelt det är att vara en trygg ledare på hästars vis - istället för att vara arg på hästen och kanske slå och skrika för att den tex inte vill gå från gården utan en kompis. Har den en trygg ledare med sig så löser det sig av sig själv.