24. okt, 2012

Turi på rehab och Gobis tur att vara hängig....

Både Turi och Chino (som Tina nu tagit över) skall  ju promenaras som rehab så jag tog en chansning och tog på tömkörningsgjorden och tänkte att jag skulle tömköra henne i skogen. Jag som är säkerhetsnörden på det här stället var ju ett föredöme (eller inte...) när jag gick med Turi ett halvt varv på volten och sa till Tina att - Det här går jättebra, vi går ut!Cool Det visade sig vara en förträfflig idé och uppenbarligen något hon lärt sig någon gång och tyckte var kul! Hon gjorde både sidvärts över vägen och öppnor och förvänd sluta med mig bakom i tömmarna. Det var avancerat!Vinkar Kan tänka att Maria, hennes gamla ägare tränat sånt, hon har väldigt likt sätt att jobba och hantera hästar som vi har.

Sen det tråkiga, Gobi skulle skos fram och få silikonsulor, allt för att minimera risken för hovböld nu i leran. Vi såg att hon på ett par dagar fått rejält med bitmärken och var riktigt trött och hängig. Ingen feber men verkade allmänt trött och sliten. Förhoppningsvis behöver hon bara vila och äta upp sig ett par dar om det är så att hon är lite "mobbad" och inte får vila ordentligt, i kombination till detta skitväder rent ut sagt som suger massa energi att hålla värmen. Så hon fick ett täcke till natten så gör vi iordning en box och en egen liten hage i morgon.

Ja som sagt, inte bara en idyll med egen hästverksamhet......skulle aldrig byta men slit är det och alltid någon som kräver någon extra vård. Kom bara att tänka på det nu då jag hör i bland att -Åhhh vad mysigt, att inte jobba och "bara" hålla på med hästarna. Jo tack, sitter här med feber efter oräkneliga 12 timmarsdagar i regnet....Vinkar