26. sep, 2012

Hästskola, duktiga tjejer och blöt motionsrunda med Shouni...

I går var det så dags med första tillfället i "Hästskola". Fyra förväntansfulla tjejer satt snällt och lyssnade på första timmens teori. Vi pratade om vad som krävs av en ledare, i hästflocken och av oss människor när vi blir ledare i umgänget med hästen. Sedan blev det dags att ta ut två hästar på volten och där blev uppdraget att utan att röra hästen, flytta den från en punkt till en annan, med hjälp av energi och VAR på hästen man riktar energin bla. Det var inte så lätt som det låter minsann....Det här är ju inte riktigt hur det brukar vara på teorilektioner tex så alla verkade nöjda över början på nya insikter. Nästa gång blir det repgrimma och lite avsuttna övningar inför centrerad ridning. Superkul!Cool

Idag var det lektion av Tina för en dam som kommer regelbundet och rider. Hon har lite problem att få till balans och andning mm så idag ledde jag hästen och Tina körde en hel del andningsövningar blandat med olika övningar för bättre kroppsmedvetenhet. Gobi fick uppdraget som häst och hon var så helt totalt superduktig! Stod still som ett ljus vid uppsittning och då hon är så lyhörd märktes det direkt när ryttaren fick till det och när det blev obalans. Vid ett tillfälle när balansen försvann, stannade Gobi och vände på huvet och liksom sa - ska det vara på det där viset går jag inte en meter!! Vinkar Egentligen förstår jag inte varför jag blir så förvånad, jag VET ju att hästar är människokännare och oftast blir otroligt bussiga och snälla mot barn, handikappade och nybörjare. Jag hade bara inte riktigt föreställt mig den lite typ...envisa...Gobi på det sättet..men det var kul! Duktiga Gobi!

Duktiga nr 2 var Nellie. Jag hade bestämt att efter lektionen rida själv på Nellie för Tina men var så seg och blöt så jag tänkte avstå. Men då såg jag att som alltid när jag tänkt hämta Nellie, så stod hon vid grinden redan och väntade....så det var bara att hämta henne och för andra gången gick det hur bra som helst att ta ut och rida henne utan andra hästar! Lektionen innehöll en hel del gymnastikövningar som jag bad om då Turis bakslag blev en tankeställare att alla behöver mycket mjukgörande ridning. Nya snygga svarta westernsadeln låg som en smäck! (trodden den skulle passa i alla fall ett par av hästarna men den passade bara Nellie, är så trött på att leta sadlar). Hon var på G och vi red öppnor i trav, hon gick i form i kort trav och där fattade vi kort galopp och hon galopperade snyggt och duktigt i form, i bägge varv. Första gången jag ridit så "avancerat" på henne och hon KAN ju!! Jag blir lika glad varje gång jag rider henne!Ha ha! Hon är verkligen mitt hjärta!

Eftermiddagen avslutades med att medryttarna till Gobi och Fenix - mor och dotter red ut och jag följde med på Shouni som i vanligt ordning travade så fint vid sidan som en stor hundVinkar Nu har mörkret kommit och jag sitter här och myser med en kopp kaffe i värmen i kontorsboden!