..Och vinter - i år igen..

Boxarna klara för nya hästar och Memphis stympad.....

Senaste dagarna har focus varit på att få klart boxarna till nya inackorderingarna. Höja upp väggarna och målat dom tjusigt vitaCoolTyvärr fick vi just veta att den ena som skulle flytta hit, en gammal gentleman, hastigt avled i helgen i bukhinneinflammation. Verkligen tråkigt då det var två kompisar som flyttar hit, så nu kommer bara Nikita. Men hon är så klart väldigt välkommen och vi lägger ut en annons om passande hagkompis till henne.

I går var det även dags för Lillhingsten Memphis att bli vallack, och förhoppningsvis lite lättare att hantera..vi tycker att han är förhållandevis trevlig och väluppfostrad. Det har han varit här hemma men på kliniken visada han att han minsann är på väg att bli en riktig svart Arabhingst...trots dubbel dos lugnande fick inte veterinären kolla testiklarna. Man misstänkte att han var klapphingst och då skulle det bli ett betydligt värre ingrepp och 4 ggr dyrare...inget dom kunde se förräns han var helt sövd men som veterinären sa - det finns nog inget alternativ ändå - om  ni ska kunna hantera honom alls med det temperamentet...efter några timmars vånda kom ändå samtalet att kulorna fanns där, om än väldigt småVinkar men en vanlig kastration alltså! Nu står han ynkligt på box och dom andra killarna får turas om att vara sällskap. Det har inte dom något emot, som alltid går ute, nu får dom mumsa hö och vila upp sigVinkar Som lite avkoppling efter den dagen tog vi och red ut på Krilte, Chastra och Zinita. Det är dags för Zinita att vänja sig vid  lite värre turer än trygga slingan så vi red mot Västnora och Häringe. Under motorvägsbron. Jag har precis samma känsla som på Molly. Ett krutpaket som kan explodera om hon vill. Lyckligtvis har hon inte velat det men man känner tydligt när hon blir lite orolig att släpper man focus och blir orolig själv så drar hon. Därför får det inte blir nåt tokigt i början så jag elller Hasse ska ha henne på turerna så hon vänjer sig. Vill bara inte att  hon blir för präglad på oss så det blir problem när andra ska rida sen. Men tror att hon kan bli en bra ledarhäst! Eftersom Nellie med Krilte ju faktiskt är den tryggaste för nybörjare så  måste ju dom ovana ha henne på turen och då är det ju jättebra om jag kan ha Zinita i täten! Hon är bra för hon sparkar inte åt andra och litar hon på sin ryttare så går hon på! Ju mer kondis hon får desto piggare blir hon så det kan nog bli ett riktigt tjohej av om man vill det!Vinkar Idag kommer veterinären för att vaccinera dom som inte blev av förra veckan och drogar Shouni för att få skor så vi äntligen kan ta ut henne på längre promenader utan att fötterna ömmar.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

sofia | Svar 08.09.2012 19.34

Hur har det gått med skorna (och allt annat)? Båda har ju alltid skött sig så bra när det bara har varit verkning.

Petra 08.09.2012 20.50

Allt går jättebra framåt exemen jättefina kan inte skriva många ord här, sms:ar snart

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.09 | 05:31

Vi isolerar inte jurtorna pga att det lätt bildas mögel av temperaturväxlingar som blir när man inte eldar dagligen osv. Men ring gärna Hasse på 070 688 83 63

...
29.09 | 23:08

Anpassade för Sverige " Dalarn" isolering minst 9 m .vad har ni att erbjuda?

...
09.07 | 18:28

Furu i stomme o canvas som duk . Vet inte hur det funkar men borde funka.

...
09.07 | 11:33

Vilket material används för väggar? Hur funkar det på sommaren i värmen i Medelhavsländerna?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS