20. aug, 2012

Chino har fått en familj och nya tjejerna var superduktiga :)

Chino stormtrivs med "sina" nya tjejer och delar gärna sitt hö med Zinita:) Shouni får också smaka men ska helst stå en liiiten bit ifrån... Shouni blir hela gårdens charmiga maskot och har hunnit vara ute med en liten femårig flicka två gånger, idag en liten stund på volten och gå mellan koner och en liten bana mellan brädor, samma som hon och jag övade på igår och det var kalaskul tyckte Shouni som helst bara ville gå över bommarna och självmant styrde kosan dit och travade över:)

I dag på eftermiddagen kom Kent och Jossan för att rida Krilte och Gobi och Hasse och jag hängde med, Hasse red Zinita och jag ledde Shouni med sin nya sadel och nya träns. Efter passet på volten idag som blev barbacka då hennes egna fina sadel pga lite "svällande muskler" blivit ett antal nummer för liten så blev det en färd till Hööks för inhandling av en jättebra ponnysadel med flyttbara bossor, en liten pad med memoryskum och ett fint träns och nytt bett.

Sååå tjusig och uppenbart stolt och nöjd gick hon i täten hela långa slingan som tog ca 1 tim och 15 min. Rätt trött men väldigt nöjd efteråt:) Vi har liksom funnit varandra jag och Shouni och jag verkligen älskar den lilla knubbiga ponnyn. Idag när jag kliade henne vid juvret som var svullet och knöligt av bromsbett började hon liksom "putsa" mig tillbaka så vi stod en lång stund och "putsade" varandra;-)

Zinita skötte sig jättefint på turen och denna gång gick betydligt bättre då Shouni och två till var med. Hon var pigg och framåt och har en härlig mjuk gång och är arbetsvillig så hon blir också en toppentjej, vi är verkligen lyckligt lottade som har så härliga hästar! :)