..Och vinter - i år igen..

Full rulle igen!

Shouni och Zinita har funnit sig väl tillrätta och Chino är lyckligare än någonsin över "sin" egna nya flock! Han och Zinita kliar och putsar varandra och Zinita beskyddar Shouni som sitt föl. Hon vill inte gärna att vi tar ut Shouni utan henne men hon börjar vänja sig nu och förstår att hon strax kommer tillbaka ;-)

Varje dag har Zinita kommit ut på promenad och en liten ridtur och får lite markhantering i paddocken. Shouni har fått följa med på några turer och blivit ledd i grimma. I går var hon med när en liten 5-årig flicka red på Krilte och efter halva rundan frågade "if she please could ride the little black pony?". Ingen hade ju ridit henne hos oss men vi hade ju sett att det gick bra hos förra ägaren så flickan fick sitta upp. Shouni tycktes förstå att hon nu fått en viktig uppgift och kom in i andra andningen och pinnade på som bara den :) Hon är verkligen helt underbar! Idag har jag lett henne på volten och tränat på lite olika moment som gå över bommar, gå slalom mellan koner, gå mellan bommar som en bana osv. Hon blev verkligen upplivad och hade jättekul! Hon blir toppen! Vi tar med henne så mycket som möjligt då hon ju trots allt har några extra "måbra-kilon".

Turi och jag har börjat komma på kant med varandra då jag sista tiden tagit många turer själv och inte kunnat fokusera på henne. Hon har börjat bli riktigt het och lite stissig så jag tyckte det var bättre om Hasse tar henne mer och Krilte går med andra på turerna. Nellie har tveklöst valt ut mig till sin "trygghet" och har stolt lett turerna jag haft henne med på när jag gått i täten. Så jag tar Nellie fortsättningsvis och Hasse tar Turi, alla verkar helt nöjda med det! :)

Och Mr Chino har så smått börjat komma i gång efter alla sina blesyrer. Har aldrig varit med om maken till häst att ständigt skada sig trots att han inte blivit riden och gått själv i en hage, utan träd....men han lyckas...i går var första gången har var med som tur-häst och det var lilla rundan i skritt. I dag tog jag honom när ett gäng rutinerade ryttare red långa slingan. Hasse var med så jag avbröt halva och gick hem med en skriande upprörd Chino men ville inte överbelasta honom då han trots allt var rätt oren i traven, men han är på G i alla fall:)

Medrytteriet börjar komma igång och på måndagar kommer Gobi, Nellie och krilte ha medryttare och tis och torsdag Gobi och Nellie. Vi ska försöka att måndagar har alla medryttare, dels får alla medryttare sällskap, dels får den dan bli tur-fri och vi får lite ledigt:)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Sandra | Svar 19.08.2012 22.31

Stort tack för en härlig tur idag!Mycket trevliga hästar och fina omgivningar.Jättemysigt att va uppe i sadeln igen och det gick ju bra trots den stora magen :)

Petra 19.08.2012 22.38

Tack själva! Alltid lika roligt när trevliga hästmänniskor kommer välkomna tillbaka, har lagt ut datum för långturer

Ingela Rylander | Svar 19.08.2012 17.21

Så kul att höra att "mina" flickor verkar få det bra. Känns lite konstigt att dom flyttat i väg.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.09 | 05:31

Vi isolerar inte jurtorna pga att det lätt bildas mögel av temperaturväxlingar som blir när man inte eldar dagligen osv. Men ring gärna Hasse på 070 688 83 63

...
29.09 | 23:08

Anpassade för Sverige " Dalarn" isolering minst 9 m .vad har ni att erbjuda?

...
09.07 | 18:28

Furu i stomme o canvas som duk . Vet inte hur det funkar men borde funka.

...
09.07 | 11:33

Vilket material används för väggar? Hur funkar det på sommaren i värmen i Medelhavsländerna?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS