1. jul, 2012

Chino (Camino) har kommit!

Hastigt och lustigt blev vi otroligt lägligt nog kontaktade av Sigtuna ridskola häromdagen. Bokningarna ramlar in och vi har konstaterat att vi behöver en större häst som är lite mer viktbärande. Men för små pengar är det inte lätt att hitta bra sådana. Tack och lov finns fortfarande tänket att -hjälp din nästa som du själv blev hjälpt. Chefen på ridskolan var ju inblandad i köpet av Nellie och gillar vårt koncept och tyckte att Chino skulle passa perfekt hos oss! Han har gått på ridlekis, läger och är instruktörernas favorit vid uteritter då han är så gudasnäll! Men gillar inte riktigt livet i ridhuset, där tycker han det kan vara lite lattjolajban att skoja till det lite och byta volt och då han ju är lite stor så blir det ju lite lätt kalabalik kan man tänka...

I går åkte vi och hälsade på och provred och var alldeles till oss i trasorna! Med stor tacksamhet lastade vi utan nåt som helst problem och åkte hem. Väl hemma klev han ur som den gentleman han verkligen är och tittade runt. Han fick gå på volten en stund till alla damernas förtjusning och beundran. OCH getens...Innan vi åkte hem fick han komma in till tjejerna som betedde sig minst sagt märkligt...Kolla bilder i fotolabum, kommer strax in...När Texas tidigare kom in så rusade han in till damerna och liksom - Hallå brudar, nu kommer jag! och möttes av chastras bakhovar som en betongvägg ungefär...Den här killen gick lugnt längst ner...och började beta....damerna tittade på varandra, på oss...och på ....geten....till slut följde dom med oss ner, geten sist...Chastra tog täten och sprang i full fart med dom andra efter. Chino stod bara kvar och damerna sprang förbi, tittade på oss, och rusade upp igen. För att återigen stå och glo och undra vad detta var för stilig herre som inte ens flyttade sig för dom...vi tjöt av skratt!

I dag blir det tur kl 14 och efter det släpper vi in Texas, Gobi och Krilte. Då har vi alla våra ridhästar samlade. Sirkus som blivit ensam inackordering för tillfället på lösdriften får också flytta in!