18. jun, 2012

Äventyr i Arboga - dag 1

På torsdagen bar det av till Arboga! Krilte hade blivit dålig på onsdag kväll och veterinär kom ut på torsdag morgon och konstaterade någon typ av reaktion av att ha ätit nåt olämpligt så hon kunde inte följa med. Antingen avboka eller ta en annan häst. Ok Gobi fick följa med och med tanke på den nivån hon befinner sig så var det ju ett otroligt vågspel att ta med henne. Träna riddarspel, lastas av i stan och ridas 4,5 timmar tillbaka till Gustavs gård. Vi chansade!

Väl framme rätt sent så lastade vi av och ställde hästarna i en hage. På fredag morgon började vi med ett pass i riddarspelsträning. Gustav tillhör eliten i landet och tävlar i SM bla. Till en början förstod inte Gobi poängen och vad som väntades så Gustav som är lite mer rutinerad tog över henne en stund, och Hej vad det gick!  Inte rädd för nåt och full fart!Cool På bilden syns Hasse som tog över sen och får in en fullträff på kvintanen - Gobi rörde inte ens öronen!Vinkar Jag provade några saker med Turi som var som klippt och skuren för uppdraget och njöt i fulla drag! Gustav lånade henne och var bla draghjälp åt Hasse och Gobi och han var imponerad av trycket i henne. Mattes stolthet!

Efter det blev det skoning i Gustavs smedja och på eftermiddagen tog Gustav och Maria med sina hästar och vi red på en underbar långtur och gick ner i en sjö med hästarna. Helt underbart! Vilka vänner! Andra sitter hemma och äter chips i hop och kanske spelar kubb ute - vi tränar riddarspel och rider och badar..Helt overkligt underbart.

Nöjda och trötta gick vi och lade oss och såg fram emot morgondagen..