8. jun, 2012

Äventyrliga lååååååångturer! =D

I tisdags drog jag och Matilda iväg med Turi och Nellie på långtur. Matilda tycker det är lite långtråkigt med långsamma långturer så mamma (jag) tänkte att jag skulle sätta lite piff på turen med lite upptäcktsfärd i skogen. Sagt och gjort, vid en skogsstig vi inte provat på väg mot Träsksjön tog vi in vänster. Det var en jättemysig stig i en riktig trollskog. En bra bit in i skogen på en halvbesvärlig stig med mycket rötter, stenar, träd mm tog vi uppför en backe till vänster. Matilda kommer aldrig säga att mammas turer är tråkiga;-) Det blev värre och värre, stenigt, bergigt och brant uppför och nerför på berg....Till slut kom vi till ett stup och fick vända...hela vägen tillbaka igen....Man kan verkligen säga att detta blev Nellies eldprov. Hon var så himla duktig och kämpade på. Hon och Matilda fick verkligen lita på varandra och hade jättekul faktiskt. Vid ett tillfälle när Matilda gick bredvid Nellie, ramlade hon och av ren reflex tog hon tag i Nellies framben och drog sig upp:-), helt ok för nellie!

Till slut kom vi hem ett par timmar senare, trötta men jättenöjda med äventyret och hästarna, Hasse blev såklart jätteavis så i går fick vi göra om bravaden och planerade in att om vi red rakt fram där vi tagit upp vänster i skogen så kanske vi skulle komma mot Hemfosa.

Sagt och gjort, på med sadelväskor med hö, kläder, kaffe mm så vi skulle klara några timmar. Chastra, Turi och Krilte hade vi med och allt gick jättebra! Fika i skogen och tillslut kom vi till en grusväg iaf...vi tog höger och efter ett tag mötte vi en man som jobbade med vägen och frågade var vi var och hur vi skulle komma till Utlida? -Herrejävlar! sa han, då är ni inte hemma före 17....klockan var då ca 14.30...ok, bara att fortsätta och till slut kom vi till Hemfosa gård. Därefter fick vi fortsätta längs järnvägsspåret mot Tungelsta, ca två km. Mitt hjärta stannade nästan när jag insåg att det kunde komma ett tåg då Chastra som är bilrädd just hade stegrat av en liten militärbil som sakta kört förbi oss...ok bara att gå, inget annat alternativ. Spåret låg bara nån meter i från oss utan stängsel emellan. Halvvägs hör jag i rälsen hur tåget kommer, eftersom det inte är i närheten av någon station kör ju tåget fort. Det kommer mot oss i rasande fart och jag slänger mig av Turi och går och går och andas inte och törs inte vända mig om för att kolla Chastra. När tåget passerat vänder jag mig om och Chastra traskar nöjd och nyfiken med Matilda..Ok tänker jag, bara det inte kommer ett tåg bakifrån också, nu har dom väl lärt sig att det är läskigt. Hinner inte tänka tanken knappt förrän tåget kommer bakom oss...lilka rasande fort, vänder mig om trots allt och ser Chastra titta nyfiket på det dånande tåget som rusar förbi ett par meter ifrån..

Våra hästar är GULD värda!!

Hemma igen efter 4,5 timmar. Jättetrötta men sååå nöjda med hästarna. Inte minst Chastra som för drygt ett år sen var utdömd av veterinär och nu klarar detta!