22. apr, 2012

Ullared - Here we come!

Hastigt och lustigt bestämde vi oss för att titta på en Bruksnordis till turridningarna. Sjävlklart passade den hästen extra bra att titta på då jag dom senaste 10 åren längtat efter en shoppingtur till just Ullared. Väl framme hos hästen i går, lördag, blev vi grymt besvikna och ledsna. Hästen  kunde knappast gå då den var så öm och vanskött i sina barfota hovar.  När vi klämde på ryggen säckade den ihop. Vid minsta krav sparkade den och "skrek" till. Inte riktigt som i annonsen - underbar nordis säljes...älskar barn....vi kunde alltså inte ens provrida och all utrustning som ingick var 5 nummer för liten...Besvikna åkte vi till vårt bokade B&B. En väldigt positiv och annorlunda upplevelse. Värdparet hade ett litet ekomuseum och visade mer än gärna runt. I morse var det gemensam frukost med närproducerade livsmedel och information om byn och annat. Dom i sin tur var intresserade av vår verksamhet så kanske någon framtida aktivitet med dom:)

Efter det drog vi så i väg till ULLARED!!! Galet mycket folk, nu ändå lågsäsong. Orkade nog inte igenom halva men gjorde många fynd så länge vi orkade gå där....

Nu är vi i bilen och på vägen hem stannar vi i Ulricehamn och tittar på en D-ponny. En skäck som står på en ponnyskola. Vi får se hur det blir med den. Kanske tar vi hem den, kanske inte ;-)