1. jan, 2015

Här skjuts det pilbåge från hästryggen !!

Vi är ju rätt dåliga på att uppdatera bloggen, mest för att jag inte har någon ipad utan lägger ut det mesta på facebook så jag tror dom flesta av er redan hittat oss där? Sök annars bara på Glada Hästen som hittar ni oss och ser vad vi har för oss om dagarna:-) Vi är jätteglada att intresset för beridet bågskytte bara ökar och har fullt upp med prova på dagar och introduktionskurser, för att sedan låta Emil Eriksson ta över med tvådagarskurser framåt våren. På lördag skall vi till Roslagswestern och hålla en introduktionsdag för 15 pers, ska bli jättekul!!

Annars lever livet sin gilla vintergång här med frusna vattenslagnar, kalla fingrar, avsaknad av motivation att rida på isiga underlag osv, som det väl är lite överallt antar jag...

Vi kan berätta att Nellie ju fått några tokryck sista månaderna och haft svårt att hålla hullet och är nu kollad av en expert inom hormoner mm. För det första var det skönt att höra att han tyckte det var helt överdrivet att vara orolig över att hon är mager (många har ju kommenterat det och självklart håller vi med om att hon tappat hull) visst kan hon lägga på sig men han sa vad vi ofta säger också att nu är man så van att alla hästar är överviktiga så normaltjocka hästar ses ofta som magra. Helt galet ...

men hur som helst så har hon blivit en riktig lammköttsslukerska, hon brunstar och flirtar med alla vallacker hon ser på långt håll och blir då "tokig" så vi har provat en progesteronspruta. Detta ger vår veterinär ca 1 gång var tredje år så inte nåt man bara gör hur som helst men det är hennes chans. Vi kan inte ha en häst som ibland, när hon får syn på en häst 300 meter bort, stegrar, tokrusar, rodeobockar mm. Det är farligt. Så nu hoppas vi bara att detta funkar!

Glossi har blivit en fantastisk liten häst, så duktig i dressyr och fullkomligt fenomenal på bågskyttebanan. Han, Zinita och Ryssen är i dagsläget våra säkra kort där:-)

Det var allt för nu så god fortsättning på det nya året alla!