25. sep, 2014

Lite allmän uppdatering om vad som händer för övrigt

Det händer ju ständigt saker som man inte alltid skriver om så tänkte ge en liten uppdatering! Dom flesta följer oss på Facebook och där är jag om sanningen ska fram lite flitigare så där kommer det mesta fram men för dom som nu inte hänger med där så kommer lite här:

Jag börjar med det mest fantastiska - Jag har äntligen fått hästen jag väntat på - Futuro El Bayo - En vacker sexårig grå PRE. Det var skokunder till Hasse som inte skulle ha honom kvar efter bara 1,5 år och tyckte han skulle få det bra hos oss så vi fick äran att i princip få honom. Helt ofattbart men underbart att det fortfarande finns människor som vill sina djur så väl att man inte bara ser vem som betalar mest, och så oerhört stort att få ett sånt ansvar och förtroende att förvalta. Jag har senaste tiden pratat om att det skulle vara roligt att välja en alldeles egen häst med lite mer motor och en häst som inte går i verksamheten alls utan skulle vara min alldeles egna häst. En häst som Futuro har inte ens funnits med på en realistisk önskelista... Vi har funnit varandra, gjorde snabbt, och varje dag är en glädje att rida honom, han är som gudasänd... häromdagen red jag på volten och bara flöt fram i galopp i volter, varv på varv, så kraftfullt men så graciöst.... Jag har aldrig ridit en liknande häst, bara gången han har, med dom enormt höga frambenslyften gör honom så otroligt speciell och underbar att rida. Plöstligt inser man vilken skillnad det är också på vad vissa raser har "gratis". Futuro har ridits i ca två år och bär sig själv, galopperar samlat på volter mm och är som en dröm att rida, man känner sig som ett proffs! Inga hjälper behövs, bara jobba med sätet i princip. Jämfört med tex Zinita, som också är mitt hjärta och har utvecklats jättemycket sen hon kom för tre år sedan, jag skulle kunna träna henne varje dag i flera år, hon skulle aldrig komma upp i Futuros klass i alla fall när det gäller dressyr. Nu är det inte viktigt för mig på något sätt, jag älskar min trygga Zinita som jag har ett superteam med på bågskyttebanan och våra långa turer mm. Vi känner varandra utan och innan men rent generellt slog det mig att jösses vilken betydelse det har vilken häst man har när man kanske får för sig att tävla i dressyr. Nu fick jag det sagt om Zinita också, att hon utvecklats enormt sista året gällande konditionen mm. För ett år sedan var en skrittur på två timmar absolut max vad hon klarade, nu klarar hon fyra timmar med både trav och galopp utan problem! Vi har tränat en hel del beridet bågskytte och hon älskar att få ansvaret när jag gör en knut på tyglarna och lämnar över ansvaret för ritten till henne - hon sköter sitt och jag sköter mitt, dvs skjuter pilbågen.

Glossi går det också framåt med snabbt! Han var med på medeltidsmarknaden i Arboga och trots att han inte sett mycket i sitt liv så traskade han snällt omkring i staden på trottoarer bland folk och övergångsställen och var en stolthet att ha med på riddarponnyridningen. Det finns ingen häst som är så stolt över sina uppdrag som Glossi! Han sköter sig exemplariskt! Även hans kondition har under senaste åren förbättrats enormt! Från helt slut efter 20 min till att springa på i två timmar! Han är en riktig gullpojke och han tillsammans med Futuro är mina pojkar, och Glossi är min prins för han är ju prins Elias hästCool Jag är säker på att han tillsammans med krilte kommer åldras på gården som gårdsponnysar till kommande barnbarnCool

Turi som vi sökt både medryttare el lämplig köpare till utan resultat fick hastigt och lustigt en underbar fodervärd - Camilla och står kvar på lösdriften. Turi ligger oss varmt om hjärtat och det har varit ett jobbigt beslut men för hennes egen skull måste nåt hända. Hon får gå alldeles för lite här då hon är lite för het och svårriden för nybörjare och även lite för het som ledarhäst så det blir inte mycket vettigt att göra för henne så denna lösning är toppen!

Shouni som kom hem från fodervärden i augusti fick genast ett nytt bra hem i Vena, hos familjen som hade bågskytte SM. Dom har lite liknande vår verksamhet men åker mest ut på marknader mm om jag fattat saken rätt och tanken är att Shouni skall köras en hel del, vilket hon älskar så jag tror vi hittat ett riktigt bra hem åt henne.

Dis har köpts av sin Riddare Nyckelpiga - Alexandra och det var väl det bästa som kunde hända för dom båda och Dis står också kvar i stallet. Alexandra har också börjat lite med beridet bågskytte och älskar det så kanske får vi se dom på tävlingar snart!Cool