1. okt, 2013

Billie ska bli mamma! Valpar på gång!

I augusti när Boxern Billie löpte var hon plöstligt borta...klantigt att inte ha full koll men hon är faktiskt fyra år och har aldrig dragit ifrån hemmet eller gården..efter en timmes letande mötte vi grannen som också letade hund...hennes hanne Buddah, en Engelsk staffordshire ..någonting...som ser ut som en amstaff men är en väldigt trevlig familjehund och inte alls i närheten av någon kamphund! Vill understryka det verkligen, och korsning med boxer har vi förstått är rätt vanlig och kallas då "BullBoxer" så tur det då i oturen....i alla fall så hittade vi inga hundar. Eleverna till hästskolan kom så bara att släppa letandet en stund och vara ridfröken..grannen polisanmälde vovvarna efter fyra timmar men ingen hade hört av sig. Efter ytterligare en stund så hittade Hasse till slut stackars Ville som också hängt med turturduvorna och nu irrade runt nere på ängen, totalt slut. Så slut så han inte ens såg husse och bilen utan gick nästan rakt in i bilen. Efter ytterligare ett par timmar, under ridlektionen kom äntligen grannen dragandes på en tvärtrött Billie. Smutsig som bara den.

Dagen efter ringde vi veterinären i närheten som tyckte att abortspruta är en så stor och dyr grej så man vill veta säkert om det är något innan man ger så dag 15 skulle vi återkomma för ultraljud. Tack och lov syntes inga valpar men för att vara helt, helt säkra så skulle det kollas igen veckan efter. Men det var ju skönt tänkte vi, att vi slapp leka gud, och bestämma om några valpar skall få födas eller inte.

veckan efter åkte Hasse iväg själv, var ju ändå inget. Väl hemma kommer Billie glatt skuttande och pussas och är så himla kelig.  -Valpar, sa Hasse. Ok sa jag, spruta? -Nä veterinären visade snällt dom små fostren och den lilla, lilla, vita pricken som var hjärtat.......vem kan ta bort det?? Billie betedde sig som om hon liksom tackade oss och nu kan ni gissa hur det är här hemma. Titta på bilden bara, primadonnan sitter stolt och värdigt och väntar på uppassningVinkar Vissa veckor har hon inte ätit för att vissa veckor, som nu, äta fyra ggr om dan, valpfoder!

Så är du intresserad av en valp och garanterar ett bra hem så är du välkommen att höra av dig redan nu. Valparna beräknas komma 21-22 oktober så snart är det dags, har gått rasande fort!