14. sep, 2013

Nu skall hästarna komma i toppform!

Efter att ha sett och ridit några andra hästar har vi verkligen med stolthet insett vilka fantastiskt trevliga hästar vi har! Bra att hantera och mjuka och smidiga att rida. Så nu skall dom bli ännu bättre, för att hålla länge och bli bra för rideleverCool

Glossi har gjort snabba framsteg och jag rider nu ut med honom själv och han är otroligt säker på foten, och ändå så lite riden, fantastiskt! Sen töltar han hela tiden och jag förstår som jag nog sagt tidigare, varför många som kanske borde ha större hästar, rider islänningar. Man sitter ju väldans stilla och bekvämtVinkar I går fick jag honom för första gången att tölta på volten, och dessutom gå sidvärts en bra bit, i tölt. Vet inte ens om man ska göra så men det gick bra i alla fall!Ler stort I dag var det Svarturs tur och han var så trygg och lugn och gudasnäll som det var sagt!

Senare på dan red Hasse och jag på långtur till bokskogen med Texas och Turi och tog några långa, härliga, snabba galopper. Lovely!

Har även ridit Desperado ett antal gånger men sist gick han ner på knä tre gånger på en stig på åkern så han måste skos om innan jag rider fler gånger. Tror han rullar över för snabbt på framhovarna. Ska höra med hans tidigare jättetrevliga ägare om hur dom ridit och tränat så jag inte kräver för mycket, eller om han knäckt till sig el nåt då han är så enormt svag på böjt spår men det är ju bara en träningssak så där har jag en utmaningVinkar För övrigt är han verkligen en superkille! så trevlig och vacker och vi är så enormt glada och tacksamma för dom tre fina hästar vi fått inom en kort tid från helt olika håll! Så ett varmt tack till Sigtuna ridskola för Ruslans, Ulla och Amanda för Desperado och Bettan och kent för Vita killen Svartur!