14. sep, 2013

Vi ska ha valpar! :)

För några veckor sedan, var Billie plötsligt borta, något som aldrig hänt tidigare. Vi är så glada att hundarna aldrig lämnar gården men plötsligt var hon borta, Ville oxå! JÄKLAR - hon löper ju tänkte vi och ut och leta! Vi mötte Johanna, grannens hästskötare som upplyste oss om att hennes Engelska bulldog någonting, Budda, också var borta och att han helgen innan varit på sitt första uppdrag som avelshane och klarat uppdraget med bravur! Det lät ju bra....Mest oroliga blev vi då Budda och Ville slagits och Ville har ju som bekant bara tre ben och lär ju inte vara den som segrar direkt, och han vaktar naturligtvis sin fäsmö, Billie, även om han inte lyckats få till det själv någon gång...VinkarHon berättade glatt vidare att dom säker är i skogen och sitter fast i varandra och inte kan komma. Det gick så långt att efter fyra timmar var dom fortfarande spårlöst borta och det polisanmäldes. Till slut hittade Hasse en totalt slutkörd Ville nere på ridslingan men inte dom andra. Efter ytterligare ett par timmar kom Johanna med Billie i koppel mitt under hästskolans ridlektion, jösses vad lättade vi blev!

Veterinär ringdes dagen efter för någon spruta men fick rådet att göra ultraljud om två veckor. Väl där syntes inga valpar men för säkerhets skull skulle vi tillbaka om en vecka, igår alltså. Det man då kunde göra var att ge en abortspruta.

Hasse åkte och var helt säker på att spruta skulle det bli om det nu mot förmodan fanns några valpar.

Bille var lite nervös så vet kunde bara titta i ena livmoderkammaren men där syntes 4-5 små foster......Hasse kom hem och sa att vi skulle fundera till  kvällen och allteftersom dagen gick erkände han att han inte kunnat be om sprutan när han sett dom små liven och när han sa det gav Billie oss massor av blöta kyssar som för att säga - Tack!

Så ni som vill ha en BullBoxer i december kan tinga ett litet knyte redan nu!Ler stort