..Och vinter - i år igen..

Krilte!

Förra veckan var läger för Lisa och Alexandra som vi ska berätta om mera men först vill jag berätta om Krilte. På onsdagen för en vecka sen hade Krilte en vilodag medan vi red på riddarbanan osv. Krilte stod i hagen bredvid  med flocken och betade, inget konstigt med det. På kvällen skulle Fenix skos och Alexandra ville ta in Krilte som sällskapsdam och pyssla med henne. Jag såg hur Krilte inte rörde sig och Alexandra ropade. Jag blev iskall, inte Krilte skadad, det får bara inte hända henne nåt. Till slut fick vi in henne på tre ben till stallet och veterinär ringdes. Hon hade ett stort sår in i armbågen på höger fram så veterinären misstänkte ledskada så det blev klinik. Ulltuna. Väl där trodde man Fång!!?? och sen infekterat sår och Krilte  blev påsmackad för att gå fort...det värsta dom kunnat göra just då förstod vi ju snart. Röntgen visade tre frakturer med många sprickor...Både Hasse och jag tänkte givetvis på hur vi tidigare varit i samma situation med Gobi, men hon var så mycket tyngre och hade haft fång så Krilte måste ha bättre odds! Veterinären var totalt respektlös och pladdrade på om att ditten och datten och då är det bara att ta bort och bla bla med kvittrande röst. Till slut vissnade jag helt och sa åt henne att ändra tonläge. -Det här är inte en av 30 ridskolehästar, det här är vår första häst och hjärta och Hasses allt! Det är vår häst, vår Krilte! Då dämpade hon sig och det var även hon som jagade på Krilte i korridoren så jag hoppas att hon tänker till lite i fortsättningen. Kanske en kurs i psykologi på människor? Tjejerna ville vara kvar här under natten så Joel och Kalle tog hand om dom och tjejerna hade en kul natt ändåVinkar Krilte blev kvar för vidare undersökningar dagen efter och då beslut hur man skulle gå vidare. Veterinären förstod Kriltes värde för oss och lovade försöka operera, till ett pris inom försäkringen, dom bjuder på resten alltså om inga allvarliga infektioner uppstår.

Kirurgen återkom och berättade att det var ett svårt läge och att när man öppnade henne eventuellt inte skulle kunna göra något utan låta henne somna då men han väntade in en kirurg till som var på kurs i Rom och specialplattor beställdes från Schweitz. Normalt opererar man inte ens om det behövs två plattor så detta var verkligen en stor grej. Alexandra som älskar Krilte över allt annat har mått jättedåligt och självklart även vi men livet på gården måste ju fortsätta.

I går var det äntligen dags för operation och efter många långa timmar ringde kirurgen och berättade att dom fått till det hyfsat bra men fått plocka bort en del lösa benfragment mm men nöjbart stabilt blev det!Ler stort Idag var allt bra, fint sår och hon belastar benet. Så tack alla som engagerat er och brytt er om Krilte!Hjärta

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Annica | Svar 16.07.2013 17.38

Men vilken otur för stackars Krilte men sen kanske ändå tur i oturen att det gick att åtgärda! Vi håller tummarna för en snabb och komplikationsfri rehab!!

ppetra | Svar 10.07.2013 17.29

Texten på gång.....

Alexandra | Svar 10.07.2013 17.17

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.09 | 05:31

Vi isolerar inte jurtorna pga att det lätt bildas mögel av temperaturväxlingar som blir när man inte eldar dagligen osv. Men ring gärna Hasse på 070 688 83 63

...
29.09 | 23:08

Anpassade för Sverige " Dalarn" isolering minst 9 m .vad har ni att erbjuda?

...
09.07 | 18:28

Furu i stomme o canvas som duk . Vet inte hur det funkar men borde funka.

...
09.07 | 11:33

Vilket material används för väggar? Hur funkar det på sommaren i värmen i Medelhavsländerna?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS