13. jun, 2013

Ett härligt gäng i Hästarnas Dal livade upp lördagen!

Äntligen börjar folk förstå att man faktiskt kan välja helt själv hur man vill ha sin vistelse hos! Så i lördags kom ett glatt gäng på åtta personer från lite varstans för en trevlig kväll i goda vänners lag i Veckholm. Värdparet tyckte det vore trevligt med nåt lite annorlunda för gästerna innan middagen så kl 14 samlades alla hos oss och dagens upplägg var följande, vilket var helt suveränt lyckat!    Samling i storjurtan för kaffe, lite info om vad som komma skulle och lite om vår filosofi mm och en lycklig Hasse fick både trumma och sjunga lite strupsång som avslutning. Sen bar det av till ridbanan där Hasse först visade praktiskt med Texas lite om hur man tränar och hanterar hästen från marken. Därefter fick deltagaran dela upp sig två och två på fyra hästar och öva själva, vilket alla snart insåg inte var så himla lätt alltid..Just detta är jättebra för ovana att börja med, vilket samtliga höll med om, på slutet kunde alla avslappnat och tydligt leda hästen, som snällt gick bakom och den kommande ridturen kändes inte längre så farlig, då man nu fått lite kontakt med pållen som ju faktiskt visade sig vara en individ.

Sedan delade vi upp dom i två grupper och dom som åtminstonde ridit några gånger red med mig som tog täten med Turi. Jag tänkte att Turi ju nu är lite lugnare och kände mig lite sugen på att som förr ta henne som ledarhäst. Det var ju bara skritt så då brukar hon ju vara lugn. Ibland. Typ nog aldrig om jag tänker efter.....så Turi gjorde mest succé som "Ferrari-Fjordingen" som frustande och dreglande sprang sidledes hoppande på alla fyra på nåt vis och jag satt och funderade på vad jag skulle göra när hon typ exploderade och drog iväg..Som tur var kom inte när så väl tillbaka fick hon snällt gå ut i hagen igen då dom helt ovana skulle rida med mig och Matilda till fots. Den rundan gick betydligt lugnareVinkar

Den grupp som inte red var med Hasse vid Jurtorna och lekte den medeltida superroliga Stubbleken som går ut på att två stycken står på varsin stubbe med ett långt rep mellan sig. Det gäller att med balans  och förmåga att läsa av den andre få denne att falla av stubben med ett ryck i repet. Alltid lika taggande och som avslutning när alla var tillbaka blev det en allvarlig final, lägger ut bilden ovanför detta.