..Och vinter - i år igen..

17. jul, 2016

Bloggen är så eftersatt så det känns inte meningsfullt att lägga in något här just nu.

Vi är flitiga på facebook och tyvärr fick vi inte heta Glada Hästen där utan om du vill följa oss så sök Petra Keravuo så kommer vi upp, står Glada Hästen också som smeknamn. Jättetrist men så är det bara ....

Så leta bara upp oss så får du rykande färska uppdateringar om livet i Hästarnas Dal!

24. jan, 2016

Jag vet inte vad som hänt men här är hästarna ärligt sagt lite tokiga just nu...När jag och Anna Karin för ett par veckor sen var ute med Zinita och Ryssen blev dom som tokiga och Zinita reste sig RAKT upp med mig, jag började glida utåt och bakåt och zinita vacklade men kom som tur ner på fötterna....Jag har sedan dess inte kunnat rida henne då jag får nån slags nära-döden-känsla tillbaka. Resten av pållarna bockar, brallar och beter sig, trots motion och hantering så undrar om fler har såna problem just nu?

Det är faktiskt ett problem när vi har kunder.....

Men med lilla Glossi går det framåt, nu är hon uppsutten på och har gått några steg så snart så!Vinkar

Nu tillhör ju också beridet bågskytte bågskyttförbundet så vi ser fram emot ett samarbete med dom framåt våren och sommarenCool

I dag är det tack och lov bara nån minusgrad efter senaste tidens vargavinter, har man klarat hästar och lösdrift denna vinter - ja då klarar man allt!!

9. jan, 2016

Nu var det bedrövligt länge sedan det blev uppdaterat här,  men jag hoppas ni som vill följa oss har hittat oss på Facebook,  där vi är flitiga Iaf Cool just nu är det alldeles för lugnt i verksamheten och hästarna är piggare än önskat faktiskt... Vi har fått in en träningshäst, lilla Glossi,  inte vår Glossi utan ett fyraårigt sto som skall hanteras och grundinridas. Jättekul! sådana uppdrag vill vi gärna få in fler av :-)

29. jun, 2015

Tyvärr blir det ju lätt så när det så snabbt går att lägga ut bilder och info på facebook så bli gärna vän med oss där ocksåCool Här är det hektiska men underbara dagar fyllda av läger och förberedelser för SM i beridet bågskytte! Vi har många härliga eldsjälar och tillsammans kommer vi göra ett sjuhelsikes SM!  Eller har varit jätteduktig på banan men är trots alla försök lite för snabb för att jag skall hinna med flera pilar innan målstolpen swizchar förbi efter 8 sekunder...Zinita är ju min gamla trotjänare så det blir nog hon som får bära mig under SM.

För att även öva Funktionärerna hade vi 14 juni en träningstävling, superkul!

Affischen är också klar med hjälp av Fredrik Sjögren som varit helt oumbärlig!

En heldag och ett läger är redan avklarade, bägge jättemysiga! Sista lägret var tre tonårskillar som hade beridet bågskytte. Riktigt kul och impoerande duktiga killar! Även Ena Håbo tidningen var här på avslutningsuppvisningen och fotade och gör ett reportage.Cool

Vi har fått en ny inackordering i stallet - Ally - Ett "ut-ur-hagen-hoppande-4,5 årigt lettiskt halvblodssto. Trevlig och vacker men planer smids på hur vi ska få henne kvar i hagen...

3. mar, 2015

Nu händer det grejor!Cool En hel del prova på dagar har varit, då det inte är fullfjädrade Legolas så har det trots allt funkat på lite minst sagt mjuka banor,,, men det är ju trots inte allt ridningen i full galopp som gör en bra skytt - tekniken och att nocka under rörelse över huvud taget kräver sin man - eller kvinna - och skritt och trav räcker braCoolVi är på väg att få hem flera lass av den vita fina marmorkrossen vi har på riddarbanan, att ha även på bågskyttebanan så inför SM passar vi på redan nu att dra den något rakare, på med markduk och denna förnämliga marmorkross som binder ihop underlaget suveränt, plus att det blir riktigt lyxigt snygga banor;-) ett flygfoto skulle inte vara dumt!

Svärsonen har flyttat hit sin travare Bearzanzi och då han fick ett erbjudande om att köpa Rosso Garbo, skulle startat förra lördagen på V75, då ägaren fått en stroke krävdes inte mycket fundering innan vi tillsammans med vår tidigare kund och nu vän - Anaa-Karin köpte honom. Planen är att han nu skall landa här och upptäcka ett helt nytt liv från det på travbanan där han stått hela sitt liv, promenera i skogen, mysa och få ett lugn och sedan i slutet av mars starta på Romme i ett litet lopp att börja med så han får självförtroende och förhoppningsvis lätt vinnerCool Hoppas på att vi kanske kan få inCoollite av vårt tänk i travvärlden. När Hasse bara hanterade  honom på volten sa en "travgubbe" - Oj det där har jag aldrig sett, är han en trollkarl? Nä han bara flyttar hästen, det första grundläggande i hanteringen....vore kul om vi kan visa på bättre resultat av att hästen får vara häst, gå i en knölig hage, promenera i grimma i skogen, få rutiner och bli lugn. En önskedröm att någon tar efter men känns kul att iaf två stressade pållar får njuta av livet på landet!