Vi har många härliga turer att välja på!

Kontakta oss för bokning!

Ofta lägger vi inte ut planerade turer utan alla är välkomna att kontakta oss för att boka en tur! Är ni minst två personer så går det jättebra att ha en "egen" tur. Är du ensam försöker vi få till det i alla fall, när inget annat är bokat! 🙂
Vi har gott om luckor, särskilt vardageftermiddagar/kvällar så tveka inte att kontakta oss! Mail är säkrast då vi har rätt usel mottagning på telefonen..


Ca två timmar med fika. 550:-/person.
Heldag - ca 4-5 timmar ridning och rejäl rast,
totalt ca 7 timmar.      se priser under "Heldag"
Är du inte ridvan? Tveka inte att höra av dig! Vi ordnar en kortare tur och om det behövs går någon av oss med till fots!

Vi vill gärna kunna erbjuda något man minns, och en turridning på det sätt vi själva hade velat ha det - en liten grupp där ingen glöms bort. Vi tar gott om tid på oss att tillsammans göra iordning hästarna inför turen, vilket gör att både häst och ryttare lär känna varandra lite grann innan vi ger oss iväg. Därför kan du räkna med ca 1,5 timme mer än själva ridturen i tidsåtgång. Vi tar det lugnt så att alla blir klara i sin takt!

Då alla våra hästar är i D-ponnystorlek har vi en viktgräns på ca 80 kg för nybörjare. Är du en van och balanserad ryttare går det bra med några kilo till men kolla med oss🙂
Är alla deltagare ovana ryttare, går någon av oss med till fots då vi inte kan ingripa snabbt om vi själva sitter på en häst. Detta för säkerheten för både ryttare och häst. Är ni två och en är ovan kan den ovana rida i mitten och vi andra hjälps åt med den ovana🙂
Vi vill också poängtera att då våra hästar inte rids i så stora grupper, som kanske är  mer traditionellt i turridningssammanhang, är dom ofta lite mer framåt. Därför är vi restriktiva med trav och galopp för ovana ryttare då man måsta kunna hantera hästen i alla gångarter för lite högre tempo.
Då dom flesta turer är ganska långa och går genom mycket kuperad terräng så är det i första hand lugna men lite spännande turer. För erfarna ryttare kan vi ordna lite mera fart!😉

Har du annat önskemål om hur länge du vill rida osv så ordnar vi det också!
Vi kan även ordna så att barn kan få rida på en "skogspromenad", om det behövs går vi med till fots!Pris beroende på hur länge barnet vill rida.

Ring och boka på tel: 070-670 28 24
El maila: petra@glada-hasten.se

Guidad tur med egen häst

Du med egen häst och har också möjlighet att följa med på våra härliga långturer! Kanske har du inte så stor möjlighet att rida i naturen där du har din häst? Eller kanske vill du bara vara med om känslan att en hel grupp rider tillsammans och efteråt fikar eller grillar medan hästen vilar och mumsar hö i någon av våra hagar?
Självklart kan man kombinera det så att man tar med en egen häst och tex en kompis hyr häst av oss enligt prislistan för turridningen.

Du som kommer med egen häst betalar bara 400:- för en tvåtimmarstur och 900:- för en heldagstur. Då ingår lunch vid heldagsturen, fika vid tvåtimmarsturen, tillstånd och ett års medlemsskap i Trögdens ridförening, att rida på ridvägarna och olycksfallsförsäkring för ryttaren. Självklart också en hage till hästen med lite hö
🙂
Om du i samband med långtur övernattar med hästen regleras priset nedåt då det i bägge fallen ingår medlemsskap i ridföreningen.

Betalningsvillkor

Tyvärr har vi insett att vi måste ha vissa regler då vi har så få deltagare. Om vi tex  har bokat en söndag för två personer som vill ut på tur, och detta avbokas blir det ett väldigt stort inkomstbortfall, då det ju inte blir någon tur alls. Vi vill självklart ha nöjda kunder och kommer naturligtvis göra vad vi kan för att lösa situationen genom att tex få in annan deltagare eller kanske ta turen några dagar senare om inget annat är bokat. Vi hoppas att alla har förståelse för detta och ser fördelen med att slippa ta med kontanter då vi fakturerar i förväg (om tid finns).🙂 Då har vi även namn och postadress på alla deltagare som även är viktigt för att vår kollektiva olycksfallsförsäkring skall gälla OM olyckan trots allt skulle vara framme.